Els batlles de la Bisbal i Sant Jaume dels Domenys.

Problema històric resolt: la Bisbal i Sant Jaume aproven la nova delimitació dels dos termes al Papagai

Els dos consistoris han aconseguit que no es divideixin parcel·les

Els ajuntaments de la Bisbal del Penedès i Sant Jaume dels Domenys han certificat la nova delimitació dels dos termes municipals. El passat 17 de novembre es va signar l'acta de reconeixement de la línia que separa ambdós termes a la urbanització del Papagai. També va rubricar l'acta la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat.

La nova delimitació s'ha fet evitant que es divideixin parcel·les, una de les fites que es marcaven els dos consistoris. Va ser el gener del 2017 quan els dos ajuntaments van demanar, de mutu acord, una alteració del terme municipal al seu pas pel Papagai. L'objectiu era que el límit passés pels carrers sense que partís parcel·les.

Un Decret de presidència de la Generalitat del 14 de setembre del 2021 va aprovar l'alteració dels termes municipals. Ara, amb la signatura de l'acta de reconeixement, s'ha completat el tràmit.

«Un problema històric»

Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal, ha celebrat que amb aquest canvi s'hagi resolt «un problema històric». Segons Ferré, «en anar construint i consolidant-se la urbanització va passar que alguns habitatges estaven sobre el límit dels dos municipis». Això suposava que una part de l'habitatge havia de tributar en un municipi, i l'altra part, a l'altre.

Ara el cadastre està duent a terme l'actualització de la delimitació, tal com també s'està fent des de BASE. Caldrà regularitzar els impostos i les taxes que no s'han liquidat aquests anys, a causa d'aquest límit que dividia parcel·les.