Imatge d'arxiu d'unes plaques fotovoltaiques

La Bisbal se suma al rebuig al macroparc solar projectat al Baix Penedès

L'Ajuntament demana que es considerin alternatives que no afectin sòls agraris productius

El projecte per fer un macroparc solar al Baix Penedès segueix sumant reaccions adverses. Després que els ajuntaments de l'Arboç i de Sant Jaume dels Domenys ja haguessin mostrat el seu rebuig al projecte, ara ha estat el de la Bisbal del Penedès el que ha fet el mateix.

L'alcaldessa, Agnès Ferré, ha deixat clar en un comunicat que el consistori se segueix «oposant als projectes de parcs fotovoltaics en terrenys agrícoles productius sense el consens del territori». En el seu lloc, es demana que aquestes instal·lacions s'ubiquin en terrenys industrials.

Informes desfavorables

Aquest mes d’abril, l'Ajuntament ha enviat un informe desfavorable com a resposta a les al·legacions presentades per l'empresa promotora del projecte. Aquestes al·legacions es van presentar després que la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya també desaconselles impulsar el projecte en els terrenys on es vol fer.

Des de la Bisbal del Penedès apunten que els principals arguments per defensar la seva negativa són que el projecte es vol ubicar «en una àrea molt propera a l'àliga cuabarrada, que es troba a la zona» i que l'empresa segueix sense presentar «els estudis d'impacte i integració paisatgística del projecte». Per això, reiteren que cal considerar «altres alternatives que no afectin sòls agraris productius ni sòls de protecció preventiva».