Demanen 6.000 euros als veïns del Bloc 47 del Vendrell per tenir la llum punxada

El judici ha quedat vist per sentència, mentre els veïns segueixen reclamant la intervenció de l'Ajuntament

Els veïns del Bloc 47 del Vendrell, ocupat des del 2014 per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), han assistit aquest dimarts 23 d'octubre a un judici per una denúncia feta per la companyia que s'encarrega de l'enllumenat públic, per tenir la llum del bloc punxada. La companyia demana als veïns una multa de 6.000 euros, en un judici que ha quedat vist per sentència. Un membre de la PAH va explicar la situació al torn de precs i preguntes del públic en el ple ordinari del Vendrell, celebrat aquest dimarts.

Antonio Raya ha recordat en la seva intervenció que des del Bloc 47 fa temps que demanen que l'edifici —que actualment és de la Sareb— passi a ser de propietat municipal, i es destini a lloguer social. Per això ha tornat a demanar que l'Ajuntament negociï amb la Sareb i amb la Generalitat per arribar a un acord. Això permetria «reformar l'escala que actualment està en desús per manca d'energia» i que hi hagués 18 pisos disponibles en lloc dels nou actuals. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha apuntat que han mantingut reunions amb la Sareb, encara que ha admès que han tingut «escàs èxit».

Els veïns temen que se'ls talli la llum

A més de la multa de 6.000 euros, els veïns del bloc temen que se'ls pugui tallar la llum. Des del Bloc 47 han explicat a aquest mitjà que al bloc hi ha actualment onze famílies, amb 27 adults i quinze menors, i que fa temps que demanen poder regularitzar la situació amb un lloguer social, que els permeti pagar també els serveis com l'aigua o l'electricitat. Precisament, les famílies del Bloc 47 esperen que d'aquí a pocs dies puguin tenir ja els comptadors solidaris d'aigua que han estat demanant des de fa temps. D'aquesta manera, regularitzarien aquest servei bàsic, pagant una quota proporcional als seus ingressos.

Quatre anys d'ocupació del Bloc 47

El Bloc 47 va ser ocupat per la PAH el setembre del 2014. Era un edifici d'obra nova que va quedar abandonat a mercè del vandalisme per la crisi econòmica. Els ocupants van arreglar tota una escala, on hi viuen les famílies, i han demanat que l'edifici es destini a lloguer social.  El 2016, una sentència va absoldre els primers ocupants, després que el propietari d'un habitatge posés una denúncia. La justícia va donar la raó als ocupants per l'estat d'abandó que tenia l'edifici, les seves necessitats de tenir un habitatge i el fet que el demandant mai havia exercit una possessió efectiva del pis.