El primer pictograma per a autistes que s'ha posat al Vendrell.

Comerços del Vendrell posaran pictogrames per a les persones autistes

Són elements que faciliten la identificació dels establiments

'Entén la teva ciutat amb pictogrames' és el nom del projecte que s'ha començat a desenvolupar al Vendrell perquè les persones amb autisme puguin identificar de forma més fàcil llocs públics i establiments. Els pictogrames són plaques amb imatges senzilles i concretes que s'usen en l'ambient familiar i escolar per millorar la comunicació amb les persones que tenen Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

La iniciativa d'identificar els establiments amb pictogrames s'ha desenvolupat amb èxit en ciutats com Tarragona, a través de l'associació Todos en Azul, que dona suport a les famílies que tenen infants amb TEA. Amb l'objectiu d'estendre el projecte, ara s'han començat a desplegar pels comerços del Vendrell, en col·laboració amb la immobiliària Cerrato, que fa de mecenes. L'oficina que aquesta immobiliària té a l'avinguda de Jaume Carner ha estat la primera a posar un pictograma a l'aparador. 

Una ajuda per a les famílies

La gerent de l'empresa, Gracia Cerrato, ha explicat que aquest ha estat «el primer d'una sèrie de pictogrames que es col·locaran durant les pròximes setmanes a comerços i negocis de sectors diversos» de la ciutat. El president de Todos en Azul, Juan José Caravaca, ha afegit que aquest gest «contribuirà a normalitzar la vida quotidiana de les famílies que tinguin nens o nenes amb TEA, tant si són del Vendrell com si són visitants o turistes».

Tots els establiments o negocis que estiguin interessats a col·locar una placa o pictograma al seu aparador el poden reservar al correu todosenazul@gmail.com. Les persones amb TEA acostumen a tenir un processament sensorial per un únic sentit, i tenen dificultats per ordenar els diferents estímuls que els arriben. Els pictogrames són imatges senzilles i concretes que els transmeten de forma directa allò que passarà.