L'estació de Renfe del Vendrell.

Impulsen una bonificació del 40% del bitllet de tren entre el Vendrell i Sant Vicenç de Calders

La mesura beneficiarà els empadronats i els propietaris de segones residències

L'Ajuntament del Vendrell i Rodalies Renfe han anunciat un conveni que servirà perquè els veïns es puguin beneficiar d'una reducció del cost del bitllet de tren entre les dues estacions que hi ha al municipi, la del Vendrell i la de Sant Vicenç de Calders.

Aquest és un acord pioner a Catalunya que suposa que els ciutadans que estiguin empadronats al Vendrell o hi tinguin una segona residència pagaran un 40% menys del cost del bitllet, que serà assumit per l'Ajuntament. Tot i que dependrà de la velocitat dels tràmits administratius, la intenció és que la bonificació ja estigui activa aquest estiu.

Per als abonaments de deu viatges

Aquesta reducció del 40% només s'aplicarà en els abonaments de deu viatges (T-10), que actualment costen 10,25 euros, i passarien a costar sis euros. «L'objectiu que tenim amb la mesura és aprofundir en la cohesió territorial entre el nucli del Vendrell i els nuclis marítims, alhora que mirem de reduir l'ús del cotxe, per avançar cap a una mobilitat més sostenible», ha explicat l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez.

Segons càlculs de Rodalies Renfe, cada dia fan el trajecte entre els Vendrell i Sant Vicenç de Calders prop de 220 persones, de les quals un 60% ho fan per motius laborals i un 26%, per estudis. La majoria dels viatges són a primera hora del matí i a la tarda. La regidora de Turisme i Cohesió Territorial, Bàrbara Peris, ha afegit que promovent l'ús del tren també es vol evitar «que hi hagi col·lapses de circulació i saturació» durant els mesos d'estiu.

Funcionament

Mayte Castillo, directora de Rodalies Catalunya, ha explicat que els veïns del Vendrell que vulguin beneficiar-se de la bonificació hauran de recollir un document acreditatiu a l'Ajuntament, «que després hauran d'intercanviar a la taquilla de l'estació per la T-10». Pagaran només sis euros pels deu viatges, mentre que els restants 4,25 euros seran assumits per l'Ajuntament.

El consistori ha aprovat una partida de 10.000 euros per impulsar aquesta mesura. La bonificació no serà activa pels viatges individuals i cada cop que es vulgui comprar una nova T-10 s'haurà de repetir tot el procés. 

Bàrbara Peris, Mayte Castillo i Kenneth Martínez.
La bonificació s'ha presentat a l'Ajuntament del Vendrell, amb la presència de Mayte Castillo. | BP Diari