L'estació de Sant Vicenç de Calders.

La bonificació del bitllet de tren entre el Vendrell i Sant Vicenç de Calders serà pels empadronats

El descompte serà del 50% i s'aplicarà al llarg del 2022

L'Ajuntament del Vendrell i Renfe avancen en l'acord per bonificar un 50% el bitllet de tren entre el Vendrell i Sant Vicenç de Calders. A la Junta de Govern Local d'aquesta setmana, el consistori vendrellenc va donar el vistiplau al conveni. Ara caldrà que també el subscrigui Renfe per completar l'acord.

L'alcalde, Kenneth Martínez, ha explicat que amb aquesta iniciativa es vol millorar «la mobilitat entre els dos nuclis principals del Vendrell». «Som un municipi que té dues estacions de tren, i pensem que els preus d'aquest desplaçament han de ser més econòmics», segons el batlle. 

Amb aquest acord, el preu passaria a ser la meitat del que costa ara, amb la qual cosa esdevindria «més aviat un tramvia». El descompte s'aplicarà als abonaments de deu viatges (T-10), que ara costen 12,25 euros. Passaran a tenir un preu aproximat de 6,12 euros, i l'Ajuntament es faria càrrec de l'altra meitat del cost.

Només per a empadronats

Tot i que en un primer moment es va dir que la mesura beneficiaria a propietaris de segones residències, finalment no serà així. Per ara, la bonificació només serà per als ciutadans que estiguin empadronats al Vendrell.

«El 2022 serà una prova pilot per veure com funciona», ha apuntat Martínez, que no descarta que es pugui ampliar més endavant. La iniciativa va especialment destinada als veïns que s'han de moure entre les platges i el centre per fer compres, tràmits o per estudis. 

El pressupost del 2022

Kenneth Martínez ha fet aquest anunci en una compareixença per valorar el pressupost municipal del 2022, un cop aquest s'ha aprovat de forma definitiva. L'alcalde ha destacat la «fita» d'haver-lo aprovat abans d'acabar l'any, un fet que demostra que hi ha «una administració eficient». També ha subratllat que les finances municipals són «estables» per primer cop en molts anys.

Els comptes pugen un 4,8% respecte als del 2021, recuperant el nivell «pre-pandèmia», i preveu inversions per gairebé cinc milions. Destaquen les obres d'ampliació de l'illa de vianants al pont de França i el carrer de la Cristina Baixa o el nou edifici del Tabaris. També s'arreglarà la pista d'atletisme i se seguirà amb el 'pla Renove' d'asfalt i voreres.