Bretolada contra Pau Casals i Àngel Guimerà al Vendrell

Tapen amb pintura negra les cares de les dues figures als tòtems informatius

Nou acte d'incivisme al Vendrell, aquest cop amb una bretolada contra dues de les figures històriques més importants de la ciutat, Pau Casals i Àngel Guimerà. Aquest dimecres 22 d'agost, les cares dels dos artistes que hi ha als tòtems que assenyalen el Museu Àngel Guimerà i la casa nadiua del Mestre han aparegut tapades amb pintura negra. Les fotos d'ambdós estan repetides, al davant i al darrer del tòtem, i totes quatre imatges han estat objecte d'aquesta bretolada.

Des de l'Ajuntament del Vendrell no saben qui pot haver fet aquest acte. El Museu Guimerà i la casa nadiua de Pau Casals estan situats a pocs metres de distància, al carrer de Santa Anna, a tocar de la plaça Nova. És una zona força concorreguda, amb el qual el més probable és que l'acció s'hagi fet de nit, emparant-se en la foscor. Aquest dijous 23 d'agost els tòtems encara no s'havien netejat.

La foto de Pau Casals també ha estat afectada.
La foto de Pau Casals també ha estat afectada. | Cedida

 

Incivisme en augment al Vendrell

El de l'incivisme és un problema greu al Vendrell, i que no té visos de millorar a curt termini. Les pintades al mobiliari urbà o a parets són molt freqüents, fins a arribar al punt que fins i tot l'ermita de Sant Salvador ha estat objecte de l'incivisme. L'ermita va quedar plena de grafits a principis del mes d'abril. L'Ajuntament la va repintar tota i, pocs dies després, la façana ja tornava a estar plena de grafits.

A aquests actes cal afegir-hi la gran quantitat de residus i brutícia que hi ha en algunes zones del municipi, o el mal ús que es fa dels contenidors. En moltes ocasions, són actes produïts per la desídia d'alguns ciutadans, però en altres són actes de vandalisme gratuït, com els contenidors cremats. Durant pocs dies del mes de maig van cremar sis contenidors a la ciutat, afectant vehicles que estaven aparcats a prop o façanes d'edificis.