El bus autònom arriba al Vendrell i estarà obert a tothom que el vulgui conèixer

El primer bus sense conductor serà a la ciutat del 3 al 6 d'octubre

El primer bus autònom que circula per Catalunya, l'Èrica, arriba aquesta setmana al Vendrell, on hi estarà entre els dies 3 i 6 d'octubre. El bus sense conductor estarà situat al carrer de Narcís Monturiol, al Pèlag, des d'on farà els diferents viatges per mostrar a tots els ciutadans que ho desitgin com funciona un bus d'aquestes característiques. De fet, el bus està obert a tothom i s'hi podrà pujar de forma gratuïta.

El  regidor de Transports de l’Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, juntament amb el director general de l’AMTU (Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà), Joan Prat, i el director d’Autocars Penedès, Josep Sivill, faran el viatge inaugural, aquest dimecres a les deu del matí. Després d'aquest viatge inaugural, el bus ja s’obrirà a tot el públic. D'aquesta manera,  els habitants del Vendrell podran veure com funciona un vehicle sense conductor i conèixer quins canvis s'hauran de fer a les ciutats per adaptar-se al seu funcionament.

Un bus elèctric, accessible i que funciona sense conductor

L'Èrica és un autobús elèctric i accessible, que funciona sense cap conductor i en el qual hi caben un total de dotze persones, de les quals sis van assegudes i sis, dretes.  La Gira Catalana del Bus Autònom és una iniciativa pionera organitzada per l’AMTU i la Generalitat, i que fa possible que a Catalunya es realitzin les primeres demostracions de transport públic amb vehicle autònom. En la gira hi participen vuit municipis, que són els de Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Girona, el Vendrell, Reus, Martorell i Vic.

El nom d'ÉRICA prové de les inicials Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable. En la presentació de la iniciativa, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va apuntar que la intenció de la Generalitat és que «el transport públic ofereixi un servei prou ampli perquè el seu ús sigui cada cop més massiu» i així tenir «més qualitat de vida a través de la qualitat de l'aire».  Després de la visita al Vendrell, el bus autònom serà a Reus entre els dies 10 i 14 d'octubre.