Un bus urbà de Cunit.

El bus urbà de Cunit es va enfilar fins als 20.000 usuaris en l'any del seu retorn

El servei es va recuperar el 2021 després de vuit anys d'absència

L'Ajuntament de Cunit va oferir a l'últim ple municipal les xifres sobre l'ús del bus urbà durant l'any 2021. Segons el govern local, el servei de transport urbà va tenir 20.040 usuaris totals en aquest últim any. Això suposa que hi va haver una mitjana de 1.670 viatgers mensuals, amb una tendència creixent durant l'any.

Així, si el gener del 2021 es van comptabilitzar 1.088 viatgers, les xifres van anar pujant fins al pic de 2.647 usuaris del novembre. La majoria dels viatges tenen com a origen o destí els centres escolars, raó per la qual a l'estiu baixa l'ús del bus urbà. El 2021 va ser l'any en què es va recuperar aquest servei, que s'havia eliminat el 2012.

Necessitat de seguir augmentant els usuaris

Tot i les bones dades, el consistori no ha aconseguit encara assolir la venda de bitllets que s'havia marcat inicialment. La previsió quan es va recuperar el servei era que el 15% del cost sortís de la venda de bitllets. La mitjana anual s'ha quedat en l'11,6%, i només es va arribar al 15% el novembre.

Des del govern local, però, creuen que l'objectiu és factible, com demostra el fet que els usuaris segueixen creixent en aquest 2022. El mes de gener n'hi va haver 1.781 i el febrer, 2.400. Actualment hi ha una mitjana de 120 passatgers diaris.

Pel que fa als bitllets, la memòria mostra que un 56% dels viatgers fan servir la T-10 pròpia, per davant del bitllet senzill (21%). El regidor de Mobilitat, José Manuel Cabada, creu que les dades mostren que s'estan «aconseguint els propòsits que havíem marcat». El consistori segueix recollint les opinions i suggeriments dels usuaris mitjançant enquestes.

Les peticions més habituals fan referència a la necessitat d'habilitar més parades i que aquestes siguin més confortables. Des del govern local recorden que ja s'han començat a posar noves marquesines. També apunten que estan treballant amb l'AMTU per augmentar les freqüències