El nou llibre de la Xarxa de Museus de Tarragona i l'Ebre.

Busqueu les peces dels museus del Vendrell: el nou llibre infantil que s'ha publicat

Tres museus de la ciutat formen part d'aquest volum que ha impulsat la Xarxa de Museus de Tarragona i l'Ebre

Tres museus del Vendrell formen part del nou llibre que ha impulsat la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i l'Ebre. En concret són el Museu Deu, el Museu Apel·les Fenosa i el Museu Pau Casals. El llibre s'ha presentat aquest dimecres 24 de novembre al Museu Deu.

Es tracta d'un llibre infantil que ha sorgit de la col·laboració amb l'editorial Mediterrània, dins la col·lecció 'Cerca i troba'. Hi surten representats els tretze museus de la xarxa tarragonina, amb il·lustracions que ha fet Miguel Bustos. El volum es presenta com un joc on els petits han de cercar i trobar les peces amagades.

«Al llibre es poden trobar curiositats de cada museu, a més de seguir un joc de pistes», ha explicat la coordinadora de la Xarxa de Museus, Georgina Coca. Es podrà comprar a un preu de dotze euros als diferents museus i també es podrà trobar a les biblioteques.

La regidora de Cultura del Vendrell, Sílvia Vaquero, ha explicat que els tres museus del Vendrell formen part de la xarxa des del 2017. «És una iniciativa per donar visibilitat a aquests equipaments davant la falta de recursos que reben per part de les administracions», ha afegit Vaquero. 

25-N al Museu Àngel Guimerà

Un altre museu del Vendrell, en aquest cas el Museu Àngel Guimerà, ha organitzat un acte relacionat amb el 25-N. Aquest dijous, a les 19.30 hores, acollirà una lectura de fragments de diverses obres de Guimerà. Servirà per respondre la pregunta 'Com es veu reflectida la violència vers les dones en l'obra de Guimerà?'.

L'experiència vol posar de manifest la importància del paper que va jugar la dona en la trajectòria i l'obra de Guimerà. Un autor que va apostar per mostrar l'emoció i els sentiments en els seus textos, en un moment crucial per la història. Per assistir cal reservar entrada al telèfon 977 66 10 06 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net.