Trens passant per Calafell.

Calafell no vol que s'aixequi «un mur de Berlín» al voltant de la via del tren

L'Ajuntament reclama que les mesures per reduir el soroll tinguin menys impacte

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que presentarà al·legacions al projecte per aixecar proteccions acústiques al voltant de la via del tren. Des del consistori temen que l'actuació acabi suposant una «barrera visual entre les dues bandes», un efecte «mur de Berlín» al mig del municipi que no volen que es produeixi.

El govern local reclama que les mesures que es prenguin tinguin un impacte menor i demana a Adif que els informi del tipus de pantalles que estan projectades, ja que fins ara no ho ha fet. Fa un mes, l'Ajuntament de Tarragona també es va mostrar contrari a l'opció de les pantalles acústiques.

«Preocupats» pel projecte

«L'únic que sabem, fins ara, ho sabem per les expropiacions que s'han fet, però estem preocupats, tant nosaltres com altres municipis afectats pel projecte, que va de Tarragona a Cunit», ha afirmat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré. El batlle afegeix que la via del tren «ja separa en dos el nostre municipi i només faltaria que ara ens hi aixequessin un mur de Berlín al bell mig». Per això avisa que la reducció del soroll dels trens no es pot fer «a qualsevol preu».

El projecte d'Adif es durà a terme a la línia convencional de la costa mediterrània, entre Tarragona i Cunit, i són mesures que s'impulsaran en aquells trams ferroviaris que superin els 30.000 trens l'any. Per això s'han elaborat mapes estratègics de soroll, que identifiquen punts de la xarxa ferroviària susceptibles de millorar la seva qualitat acústica. Un altre municipi on s'han de posar proteccions acústiques és el Vendrell.