Les antigues cases dels mestres de Calafell.

Calafell adjudica els primers habitatges de protecció social a famílies del municipi

Són set pisos de titularitat municipal que han estat rehabilitats

Calafell ha adjudicat per primera vegada habitatges de protecció social a famílies desfavorides del municipi. Es tracta de set pisos que són de propietat municipal i que s'han rehabilitat recentment abans d'incorporar-se a la borsa d'habitatge social. Uns d'ells són les antigues cases dels mestres.

Des de l'Ajuntament han explicat que la majoria de famílies beneficiàries estan formades per dones amb fills. En alguns casos també hi ha homes sols. El consistori encara disposa d'un vuitè pis que reserva per a casos d'emergència habitacional o per situacions derivades de la violència de gènere.    

Majoria de famílies monoparentals

La borsa per accedir a aquests habitatges es va obrir el passat agost i es van rebre 36 sol·licituds, que sumaven 98 persones. Un 40% d'aquestes persones eren menors d'edat, i la majoria de famílies eren monoparentals.

Ramon Ferré, alcalde de Calafell, creu que disposar d'habitatge social al municipi és «un fet històric». Però afegeix que aquest és «només un punt de partida». «L'Ajuntament haurà de seguir liderant aquest àmbit, ja que ni la Sareb, ni els bancs, ni la Generalitat han resolt el problema», ha sentenciat.

Pisos nous per a lloguer social

El batlle va avançar el passat octubre en una entrevista a TarragonaDigital un altre dels projectes que liderava el consistori. Es tracta de la construcció d'un centenar d'habitatges nous que es destinaran a lloguer social. S'han d'aixecar en uns terrenys de propietat municipal que hi ha a prop del passeig de la Unió, entre el poble i la platja.

Seran pisos «amb un lloguer mensual d’entre 300 i 450 euros, dirigits a famílies amb algun ingrés i que el puguin assumir», va apuntar Ferré. En aquell moment l'alcalde va preveure que els pisos podien estar a punt en algun moment de l'any 2023. És una de les solucions adoptades per l'Ajuntament davant la impossibilitat de «mobilitzar els pisos buits» del municipi.