Un punt de càrrega del vehicle elèctric a Calafell.

Calafell amplia els punts de càrrega per a vehicles elèctrics

Se n'han instal·lat dos més, un al Poble i un a Segur

L'Ajuntament de Calafell ha incrementat el nombre de punts de càrrega per a vehicles elèctrics al municipi. Als dos que ja existien se n'han sumat dos més, que es troben als nuclis del Poble i de Segur de Calafell. El del Poble està situat a l'aparcament del Clos del Becu, mentre que el de Segur es troba a la cruïlla entre el Passeig Marítim i el carrer del Rhin.

Són punts de càrrega ràpida, amb una potència de fins a 55 kW, i que es poden usar gratuïtament. Des del consistori apunten que només són aptes per a vehicles propulsats exclusivament amb energia elèctrica. No els poden fer servir ni els vehicles híbrids no endollables ni els que fan servir combustibles fòssils.

Quatre punts de càrrega a tot el municipi

Amb aquests dos nous punts ja són quatre els que hi ha al municipi, comptant els del Mercat Municipal i l'antic hotel Segur. Per carregar els vehicles cal obtenir una targeta que es pot demanar a les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC). Per obtenir-la cal presentar la fitxa tècnica del vehicle i el justificant del pagament de l'impost de circulació a Calafell.

Municipis per a la interoperabilitat

Calafell forma part de l'Aliança de Municipis per a la interoperabilitat de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semiràpida. Això significa que qualsevol usuari de vehicles elèctrics pot accedir a qualsevol estació de recàrrega de Catalunya. Això sí, han de fer servir alguna de les targetes emeses pels ajuntaments de l'Aliança.

És una manera de facilitar que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d'una mobilitat plena. També s'evita que els usuaris acumulin targetes per carregar a les diferents instal·lacions promogudes pels municipis catalans. D'aquesta manera, els veïns de Calafell que tinguin un vehicle elèctric podran usar les estacions de càrrega d'altres municipis adherits a l'aliança.