Els Reis d'Orient arribant al Port de Segur de Calafell.

Calafell i l'Arboç recuperen les cavalcades dels Reis d'Orient

Des dels dos ajuntaments demanen a la població complir les mesures sanitàries vigents

Calafell i l'Arboç recuperaran aquest 5 de gener les cavalcades dels Reis d'Orient. Tot i l'expansió del coronavirus que es viu amb l'actual onada de la variant òmicron, la menor incidència als hospitals permetrà celebrar aquests actes. Amb tot, els dos consistoris han demanat que es compleixin les mesures de seguretat vigents, com l'ús de la mascareta i evitar les aglomeracions.

Dues cavalcades a Calafell

A Calafell les cavalcades dels Reis d'Orient tornaran a ser una realitat després que l'any passat fossin substituïdes per campaments reials. Així, es recupera l'arribada en vaixell dels Reis al Port de Segur, a les 16.00 hores, tot i que hi haurà canvis en el recorregut. La cavalcada de Segur passarà pel Passeig Marítim, els carrers del Duero, Gaudí i Po, i acabarà de nou al Port.

Als nuclis del poble i la platja, la cavalcada començarà a les set de la tarda des del Teatre Joan Colet. Anirà cap al nucli del poble abans de dirigir-se pel passeig de la Unió cap a la platja. La tornada al Teatre Joan Colet està prevista per a les 21.30 hores.

Cavalcada a l'Arboç

A l'Arboç, el dia 5 de gener a les dotze del migdia es farà la cavalcada dels patges i els pregoners reials, que anunciaran l'arribada dels Reis d'Orient. Aquests entraran al municipi a les 18.30 hores per la rotonda de l'antic camp de futbol municipal. D'allà seguiran per l'avinguda de Mossèn Cinto Verdaguer fins al carrer de Rafael de Casanovas, i continuaran per la rambla Gener, el passeig Panxita, la Via Augusta i la plaça de Catalunya.

Després, la cavalcada reial pujarà per l'avinguda de Sant Jordi fins al carrer Hospital, la rambla Gener de nou i el carrer Major. A l'Ajuntament seran rebuts pels membres del consistori i recolliran la Clau de la Vila. Durant el transcurs de les cavalcades els carrers afectats romandran tancats al trànsit.