El Castell de Calafell, il·luminat de rosa.

Calafell avança els actes nocturns de la Festa Major de la Santa Creu per les noves restriccions

El consistori fa equilibris per no cancel·lar cap acte

Catalunya ha aprovat aquesta setmana noves restriccions per frenar els contagis de coronavirus. Una d'elles, la d'acabar tota activitat a les 00.30 hores, afecta directament les festes majors del territori. Una de les que estan a punt de començar és la de la Santa Creu, del nucli del Poble de Calafell.

Des de l'Ajuntament han hagut de refer el programa a correcuita, ja que els primers actes seran aquest dijous 15 de juliol. Per evitar fer cap cancel·lació, s'ha optat per avançar l'hora d'inici d'alguns dels actes nocturns, perquè puguin acabar dins de l'horari límit fixat.

Al límit amb el rellotge

Així, els diferents concerts previstos s'avançaran mitja hora o una hora, perquè acabin a les 00.30 hores. «Hem hagut de jugar al límit amb el rellotge perquè no volíem cancel·lar cap activitat», ha apuntat la regidora de Cultura, Mònica Trepat. La regidora demana puntualitat en tots els actes per no demorar el seu inici.

La festa de la Santa Creu preveu actes com un piromusical, un mapping al Castell o actuacions dels grups de cultura popular. També hi haurà concerts de l'Orquestra Maravella, el grup The Black Barbies i Ginesta, així com l'espectacle 'Home Orquestra amb Peyu'. Es pot consultar el programa sencer en aquest enllaç.

El pregó es farà el dijous 15 a les 22.00 hores a la Bòbila. Anirà a càrrec de la metgessa calafellenca Elisabeth Papiol, intensivista a l'Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. D'aquesta manera es vol fer un homenatge a tots els professionals de la sanitat que han estat a primera línia durant la pandèmia.