Una de les platges de Calafell.

Calafell avisa que la presència de gossos a la platja posa en perill la bandera blava

L'Ajuntament recorda que s'han habilitat dos espais canins a prop de les platges a Segur de Calafell

L'Ajuntament de Calafell ha recordat les limitacions d'accés a les platges que hi ha durant la temporada alta. En concret, des del consistori han reiterat que l'entrada de gossos està prohibida entre la Setmana Santa i l'1 d'octubre. Va ser una mesura que es va aprovar l'any 2017 per una àmplia majoria en un ple municipal.

En aquest sentit, l'Ajuntament recorda que la presència de gossos a les platges és incompatible amb la bandera blava. Permetre l'accés dels animals implicaria la pèrdua d'aquest distintiu, que enguany ha estat renovat per a les tres platges calafellenques. Durant la temporada d'hivern sí que es permet l'entrada de gossos, sempre portant-los lligats i recollint les deposicions. 

Criança del corriol camanegre

Però no és la bandera blava l'únic motiu pel qual no poden entrar els animals a la platja durant l'estiu. La presència del corriol camanegre, que nidifica en aquesta època de l'any a les platges, fa que s'hagin acordonat diversos trams. En aquests no poden entrar ni els gossos ni les persones en cap moment de l'any.

Des del govern local demanen als propietaris de gossos que vigilin que les seves mascotes no accedeixin en aquests espais des del passeig. Fa pocs dies, un gos va atacar un pollet de corriol, tot i que aquest va poder ser salvat. El corriol camanegre és una espècie protegida, ja que està en perill d'extinció.   

Espais canins a prop de la platja

Les sancions per incomplir la normativa, recorden des del consistori, poden anar dels cent als mil euros. Com a alternativa, des del consistori recorden que s'han habilitat dos espais canins a Segur de Calafell a prop de les platges. Un està al carrer del Tajo, de 1.150 metres quadrats, i l'altra al carrer de Loira, amb 3.000 metres quadrats. 

L'Ajuntament de Calafell ha posat en marxa un servei d'informació a les platges, amb personal que atén les consultes i dubtes. En la primera setmana de maig es van informar 206 persones sobre aspectes relacionats amb el corriol, els gossos o la posidònia.