Calafell i la Bisbal formen part del projecte d'FP ocupacional dual.

Calafell i la Bisbal participen en un programa pioner d'FP ocupacional dual

Centrat en la logística, està adreçat a catorze joves d'entre divuit i 21 anys

Els ajuntaments de Calafell i la Bisbal del Penedès formen part d'un programa d'FP ocupacional dual que s'ha posat en marxa a la comarca. És un programa pioner que està impulsat també per la Cambra de Comerç de Tarragona i les empreses ID Logistics i Kiabi. 

El programa, centrat en la logística i de quinze mesos de durada, va dirigit a catorze joves d'entre divuit i 21 anys. Combinaran la formació professionalitzadora amb un contracte de treball de dotze mesos a l'empresa ID Logistics, de la Bisbal del Penedès. Els participants es formaran en les especialitats de mosso/a de magatzem, preparador/a de comandes i carretoner/a.

La fase de formació es farà al municipi de Calafell, on els participants realitzaran un Certificat de Professionalitat d'Activitats auxiliars de magatzem. Els alumnes comptaran amb el suport d'una orientadora, que els acompanyarà al llarg de tot el procés. La selecció de candidats es fa aquesta mateixa setmana i les persones interessades han d'enviar les seves dades al mail fpodual@cambratgn.org.

La col·laboració público-privada

L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha celebrat que amb programes com aquest es contribueixi a la formació de joves de la comarca. «La falta de places als mòduls i la falta d'ampliació d'aquests estudis, fa que un preocupant nombre de joves es quedin sense estudiar ni treballar», ha lamentat. Gràcies a aquesta «col·laboració público-privada» es donarà una sortida a aquestes persones.

Per la seva banda, la regidora d'Ocupació de Calafell, Mònica Trepat, ha mostrat la satisfacció del consistori de prendre part en el programa. «Encarregar-nos de la part de formació i orientació fa paleses les capacitats de Treball de Calafell», ha remarcat.

El programa està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons del SEPE. S'emmarca dins un ambiciós projecte que té com a objectiu dur a terme un total de 61 iniciatives com aquesta a tota Catalunya. Sis d'elles es fan a les comarques de Tarragona, i una, al Baix Penedès.