Roses en primer pla.

Calafell i la Bisbal del Penedès preparen un Sant Jordi intens i extens

Els actes a la Bisbal s'allargaran tres dies, mentre a Calafell impulsen una campanya comercial de deu dies

Els diferents municipis catalans estan acabant de preparar els actes de la Diada de Sant Jordi d'aquest 2022. En un any on s'està recuperant la normalitat de forma progressiva, la majoria de poblacions volen recuperar el temps perdut. Per això s'han elaborat diferents actes relacionats amb la festivitat, que s'allarguen diversos dies.

Campanya comercial a Calafell

Calafell ja fa dies que va iniciar la campanya comercial del 'rasca' de Sant Jordi, la qual s'allargarà fins al 24 d'abril. Són 47 establiments, entre bars, comerços i restaurants, que hi prenen part, a les quals cal sumar les parades del mercat municipal. 

Tothom que faci alguna compra aquests dies rebrà un 'rasca' amb el qual podrà obtenir regals o descomptes. La campanya està organitzada per la regidoria de Promoció de la Ciutat, amb el suport de les associacions empresarials i comercials Fòrum Calafell i Segur Platja.

Tres dies d'actes a la Bisbal

Un altre municipi que ja ha presentat els actes de Sant Jordi és la Bisbal del Penedès. La regidoria de Cultura ha preparat un programa d'actes que s'allargarà durant tres dies, abastant tot el cap de setmana. Començaran el divendres 22 amb la presentació a les 20.00 hores a l'Auditori Salbà del CMC del llibre de Nati Soler 'Portes obertes, portes tancades, portes que canvien la vida'.

El dissabte 23 a les 11.30 hores, la plaça de Pau Casals serà escenari de l'entrega de premis del Concurs Literari infantil de Sant Jordi. L'acte comptarà amb una actuació familiar i animació infantil. El mateix dissabte a les 18.00 hores tindrà lloc el lliurament de premis del 14è Concurs Literari, amb l'actuació del grup de folk lleidatà Lauzeta.

El diumenge 24 hi haurà el cros comarcal pels carrers del municipi a partir de les onze del matí. A les 16.00 hores, l'entitat Senderistes Bisbalencs farà una ruta per les barraques de pedra seca, des del cementiri fins a l'Ortigós.

Tot seguit, a l'esplanada del Mas del Sol, es presentarà el llibre 'Les barraques de pedra seca de la Bisbal del Penedès. Part 2 Centre-Est', de Jaume Miró, que ha estat editat per la regidoria de Cultura. Hi haurà berenar amb pa i botifarra i música ambiental amb el DJ Arrítmic.