El Carnaval Xurigué de Calafell 2020 en imatges!

Calafell farà un Carnaval reduït i sense actes presencials

Es faran concursos de guarniment de balcons i de disfresses

La celebració del Carnaval va ser una de les últimes coses que el 2020 es van poder fer de manera normal abans de l'arribada de la pandèmia del coronavirus el passat mes de març. Gairebé un any després, els municipis s'han vist obligats a suspendre o reformular aquesta festa, esperant que el 2022 ja es pugui recuperar d'una manera normal.

L'Ajuntament de Calafell és dels que ha optat per mantenir un «mínim d'ambient de Carnestoltes» en la celebració d'aquest any, que s'hauria de fer entre els dies 11 i 14 de febrer. Així, el municipi ha preparat una versió reduïda de la festa sense actes presencials, ja que fer una festa multitudinària com és habitual és «del tot inviable en l'actual situació sanitària i amb les restriccions decretades», apunten des del consistori.

Pregó virtual i concursos

Així doncs, Calafell manté el tradicional pregó del Rei Carnestoltes pel dijous 11 de febrer, tot i que es farà de forma virtual a les 19.00 hores. Junt amb el Rei, aquest any també hi haurà la Reina del Carnaval. A més a més, també s'han preparat dos concursos per a la ciutadania, un de guarniment de balcons i un altre de disfresses, que comencen ja aquest mateix dilluns 1 de febrer.

Pel certamen de guarniment de balcons ja estan obertes les inscripcions a la regidoria de Turisme, que es poden fer de forma presencial (carrer de Sant Pere, 29-33), trucant al telèfon 977 69 91 41 o bé a través del mail informacio@calafell.org. Les inscripcions es poden fer fins al 5 de febrer. Per al concurs de disfresses caldrà pujar una foto a Instagram amb l'etiqueta #carnavalxurigue2021, seguir el compte @turismecalafell i mencionar-lo a la publicació. Les fotos —dues com a màxim per participant— es poden pujar entre els dies 1 i 11 de febrer.

Les activitats compten amb la col·laboració de les tres associacions de comerciants del municipi, l'Associació de comerciants de Segur Platja, l'Associació de comerciants de Calafell Poble i Fòrum Calafell, i la de Calafell Aventura i els cinemes MCB Calafell.