L'equip de govern de Calafell pel mandat 2019-2023, al ple d'aquest dijous.

L'alcalde de Calafell fa cas omís als partits independentistes i manté el ple ordinari per aquest dijous

Els tres partits havien demanat ajornar-lo per la sentència del Suprem i les mobilitzacions

L'Ajuntament de Calafell manté el ple ordinari que estava fixat per aquest dijous 17 d'octubre a les cinc de la tarda. Els tres partits independentistes que estan a l'oposició —ERC, la CUP i Sumem+— havien sol·licitat el passat dilluns l'ajornament del ple una setmana, per la sentència del Tribunal Suprem i les mobilitzacions que hi ha previstes per aquests dies. La petició es va fer després de les comissions informatives i abans de convocar-se el ple per avui dijous.

En una nota conjunta enviada per les tres formacions, aquestes apunten que aquest dimecres a les 14.58 hores van rebre una notificació en la qual es desestimava la petició d'ajornament, ja que era un ple ordinari. ERC, la CUP i Sumem+ han lamentat la manera de procedir de l'alcalde, ja que recorden que el ROM estableix que, davant una petició d'ajornament, l'alcalde ha de fer la consulta a la Junta de Portaveus, abans d'estimar o denegar la petició. Una junta que, segons afegeixen, no s'ha convocat.

Aquest fet suposa, pels tres partits, la constatació que «les paraules d'inici de mandat de l'alcalde fent referència a 'una nova etapa de diàleg i de saber' fer són només això, paraules». Els partits han denunciat l'actitud del batlle, Ramon Ferré, que consideren de «menyspreu cap a l'oposició» i creuen que denota «una manca de voluntat política, de diàleg i, fins i tot, un cert despotisme».

 

El ple de la Bisbal rebutja la sentència del Suprem

Per la seva banda, l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès va celebrar aquest dimecres 16 d'octubre a les 21.00 hores un ple extraordinari on es va aprovar una 'moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra les persones jutjades per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre'. La moció es va aprovar amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6), Units per la Bisbal – FIC (1) i ERC-AM (1) i els vots en contra del PSC (2) i Ara la Bisbal (1).