La platja de Segur de Calafell

Calafell ja té les cinc propostes guanyadores dels pressupostos participatius per al 2022

Un total de 340 persones han pres part en la votació

El procés dels pressupostos participatius per al 2022 de l'Ajuntament de Calafell ha arribat al final del camí. L'Ajuntament ha donat a conèixer aquest dimarts 2 de novembre les cinc propostes més votades d'entre el total de 28 que s'havien presentat i validat.

El període de votació va tenir lloc entre el 4 i el 29 d'octubre i, tot i certs problemes, hi han acabat participant 340 persones. Les cinc iniciatives guanyadores s'inclouran al pressupost del 2022, amb un finançament conjunt de 500.000 euros. Aquestes són les propostes que han estat escollides per la ciutadania:

Les propostes guanyadores 

Pulmó del Mediterrani. És un projecte enfocat a la repoblació de la posidònia i la investigació de la flora i la fauna de la costa. Té un import de 200.000 euros.

Millora hidràulica de la riera entre el carrer de la Ferradura i la C-31. Una actuació que s'ha de fer al nucli de Segur per sanejar el torrent en aquest indret. L'import previst és de 100.000 euros.

Refugis climàtics als centres educatius. Aquesta proposta preveu aplicar el que ja s'està fent a la ciutat de Barcelona als centres escolars del municipi de Calafell. També tindrà una partida de 100.000 euros.

Àrea d'esbarjo per a gossos. Aquesta és una proposta que suma tres iniciatives prèvies amb peticions semblants. L'import previst és de 50.000 euros.

Parc per a persones grans. Es crearà un parc amb aparells de gimnàstica per a persones grans a la zona del CAP de Calafell. El cost serà de 40.000 euros.

Una realitat al cap d'un o dos anys

Des de l'Ajuntament han agraït la implicació ciutadana i han recordat que les actuacions no són immediates. Abans cal redactar els projectes, aconseguir el finançament i fer la licitació pública. Això significa que acaben sent una realitat «al cap d'un o dos anys, tot i que els diners estan previstos i guardats», ha remarcat la regidora de Participació Ciutadana, Helena Rubio.