El carrer Baixador de Segur de Calafell.

Calafell comença les obres de renovació del carrer Baixador de Segur

La primera fase contempla una inversió d'1,49 milions d'euros

Calafell comença aquesta setmana les obres de renovació del carrer Baixador, una de les vies més importants de Segur de Calafell. La inversió prevista per a la primera fase dels treballs puja fins als 1,49 milions d'euros. L'actuació es farà al tram comprès entre la plaça de Lola Boronat i el carrer del Pisuerga, incloent-hi el passatge Baixador.

Segons l'Ajuntament, es farà una reurbanització integral del carrer, renovant l'enllumenat, el clavegueram, els pluvials o les telecomunicacions. També es faran noves les voreres, el mobiliari urbà i la calçada, així com la senyalització. 

Afectacions al trànsit durant el pròxim any

La durada prevista de les obres és d'un any aproximadament, amb afectacions al trànsit en diversos carrers de la zona. Per aquest motiu només podrà circular el veïnat i estarà prohibit estacionar. L'actuació és una de les de més envergadura prevista per a aquest nucli.

Ramon Ferré, alcalde del municipi, ha recordat que no serà l'última intervenció prevista a Segur. En aquest sentit, ha fet referència a la segona fase de renovació del carrer Baixador, així com el pla d'asfaltatge i voreres. També el projecte de renovació integral de carrers de gran part de Segur Platja.

Per Ferré, «posar al dia les vies públiques de Segur és una tasca enorme, que no pot enllestir-se en tres dies». «Fer el més bàsic costaria més de 100 milions d’euros. Però ningú no pot negar que s'hi està treballant  de ferm, i any rere any», ha remarcat.

Treballs de neteja de restes a l'Estany

Per altra banda, des del consistori també han informat que aquest diumenge s'han fet treballs de neteja de restes diverses al cabal de l'Estany. Des del govern local han volgut remarcar que amb la municipalització del servei, la resposta a incidències com aquesta és més ràpida. Aquest mateix diumenge, des de CEMSSA s'ha hagut d'actuar per reparar dues avaries del dipòsit d'aigua de Segur.