L'edifici de l'antic mercat de Segur.

Calafell comença la rehabilitació de l'edifici de l'antic mercat de Segur

Les obres les executa l'Ajuntament, però es repercutirà el cost als propietaris

Calafell ha començat a executar les obres de rehabilitació de l'edifici on hi havia l'antic mercat de Segur. Uns treballs que executarà l'Ajuntament de forma subsidiària, amb un cost de 429.900 euros. Després es repercutirà sobre els propietaris.

Nombroses deficiències i inseguretat

L'edifici va ser construït el 1974 i, des de fa anys, presenta moltes deficiències. Per una banda, el sostre del soterrani es troba en un estat molt delicat, fins al punt que fins i tot està apuntalat. La causa d'aquest estat són les filtracions d'aigua de pluja.

Per altra banda, les façanes i els balcons estan també en molt mal estat, cosa que provoca despreniments. A més a més, els últims anys s'han produït diversos incendis que han obligat inclús a desallotjar veïns dels pisos superiors. Havien estat provocats per gent que havia accedit a l'antiga zona del mercat, que està plena de runa.  

Fórmula acordada amb les comunitats de propietaris

El tinent d'alcalde de Territori, Miguel Ángel Perín, ha apuntat que l'actuació s'ha acordat «amb les diferents comunitats de propietaris». La fórmula per impulsar-la és mitjançant una execució subsidiària acordada. El consistori fa el projecte i les obres, i després en repercuteix el cost als propietaris.

Segons Perín, a més de resoldre un problema per als veïns, també es preserva «l'interès públic» de l'edifici, ja que l'Ajuntament és titular d'una petita participació. En concret, el consistori té el 8% de la planta del mercat, corresponent a les zones d'ús comú. Representa el 0,2% de tot l'edifici, que en cap moment ha estat municipal.

Les obres per rehabilitar l'edifici van ser anunciades per l'Ajuntament a finals del 2019, amb la idea que s'iniciessin durant el 2020. L'arribada de la pandèmia del coronavirus, però, en va acabar retardant l'execució, que ha començat dos anys després de l'anunci. Els treballs eren molt esperats pels veïns que viuen a la zona.