Jaume Casañas i Ramon Ferré.

Calafell i Cunit volen una comissaria dels Mossos i un parc de Bombers entre els dos municipis

Els dos alcaldes han tractat temes com el desmantellament del port de la tèrmica o la gratuïtat de la C-32

Els ajuntaments de Calafell i Cunit han acordat demanar de forma conjunta una comissaria de Mossos d'Esquadra i un parc de Bombers. Els alcaldes dels dos municipis, Ramon Ferré i Jaume Casañas, van mantenir una reunió aquest dimecres 7 de juliol per tractar diversos temes.

La trobada es va emmarcar en la ronda de contactes que el nou batlle de Cunit vol fer amb alcaldes i alcaldesses de la comarca. La primera parada va ser Calafell, municipi veí de Cunit, on es van tractar assumptes que afecten les dues poblacions. La petició de descentralitzar els serveis de Mossos i Bombers és una de les prioritats que es van fixar. 

Més proximitat

El creixement demogràfic que estan experimentant els dos municipis i la densitat que hi ha a l'estiu són els arguments esgrimits pels consistoris. Una comissaria de Mossos i un parc de Bombers a la zona permetria «una major proximitat i un temps de reacció més ràpid». Actualment, aquests dos serveis es presten des del Vendrell.

Un altre tema que es va posar sobre la taula va ser la necessitat de fer un front comú per demanar la gratuïtat de la C-32. Els batlles també van parlar sobre el futur del port de la tèrmica del Foix, amb la voluntat de trobar una solució global