Calafell renova la bandera blava a les seves platges.

Calafell i Cunit renoven les banderes blaves, mentre el Vendrell hi renuncia de nou

Diferència de criteris entre els ajuntaments del litoral baixpenedesenc

Un total de 26 platges del Camp de Tarragona tornaran a tenir aquest estiu el distintiu de la Bandera Blava. Entre aquestes hi ha les tres platges de Calafell i les dues de Cunit, que renoven la distinció. En canvi, les tres platges del municipi del Vendrell —Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs— no tindran aquest distintiu per segon any seguit.

Tal com ja va passar el 2021, des de l'Ajuntament del Vendrell han decidit no sol·licitar aquest reconeixement. La regidora de Platges, Bàrbara Peris, ha apostat per mantenir el mateix criteri que l'estiu passat i renunciar al distintiu. «No es guien per criteris mediambientals i ho trobem incompatible amb els canvis que estem fent», ha reiterat Peris.

En aquest sentit, des de la regidoria prefereixen mantenir les actuacions de naturalització de les platges iniciades aquest mandat. Peris es mostra convençuda que els usuaris de les platges no es fixen en aquesta mena de distintius. «El que busquen són platges netes i tranquil·les», assevera.

Calafell creu que és «un segell de qualitat» 

En canvi, l'Ajuntament de Calafell, que també aposta per la naturalització de les platges, sí que segueix demanant les banderes blaves. Des del consistori afirmen que aquests distintius valoren «la qualitat de les aigües de bany, la gestió mediambiental o la seguretat i els serveis».

També asseguren que s’exigeix «que s’organitzin un mínim de cinc activitats anuals d’educació ambiental». Per Calafell, la bandera blava és «un segell de qualitat que esdevé de nou un reclam turístic».

Fins 94 platges del litoral català

La bandera blava és un reconeixement que atorga la Foundation for Environmental Educations (FEE) a un total de 47 països. Per a fer-ho valora aspectes com la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany, la prestació de serveis i l'educació ambiental. Fins a 94 platges del litoral català tindran aquest distintiu aquest any 2022.