L'Ajuntament de Calafell denunciarà el veí que ha disparat contra diversos gats

Ramon Ferré avança que la policia està recollint dades i testimonis

L'Ajuntament de Calafell denunciarà el veí que els últims dies ha disparat contra diversos gats al municipi amb una escopeta de perdigons, provocant la mort d'alguns d'ells. Així ho ha avançat l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, a Calafell Ràdio aquest divendres. Ferré ha apuntat que des de la Policia Municipal s'estan recollint dades i informació per part de testimonis «per poder denunciar el veí» responsable d'aquestes accions.

Des del consistori han confirmat que ja hi ha hagut tres gats morts i altres amb ferides. Un dels casos va tenir lloc al carrer d'Alemanya de Segur de Calafell, quan una veïna va trobar una gata estesa a terra i va comprovar que era la d'uns veïns del mateix carrer. L'animal havia rebut un tret de perdigó al cap i va acabar morint. La situació s'ha repetit més vegades, i els veïns temen que els trets puguin acabant afectant també a persones o a vehicles, a més dels animals.

 

Veïns atemorits pel gos que va morir

A Calafell Ràdio, Ramon Ferré també ha parlat de la mort d'un gos el passat divendres a la urbanització Les Brises pels trets d'uns agents de la policia local. Ferré ha explicat que els problemes amb aquest animal venien de lluny i que, fins i tot, havia arribat a atacar un veí del carrer, que no va voler denunciar-ho «per por». L'alcalde també ha assenyalat que havien rebut queixes d'altres residents d'aquell carrer «que tenien nens petits i «tenien por de sortir al carrer perquè hi ha molts gossos que van sense lligar».

L'alcalde de l'Ajuntament de Calafell també ha explicat que la policia local fa «prop de 170 o 180 actuacions cada any» relacionades amb els animals a la via pública. «N'hi ha moltes que són queixes de veïns pel soroll, altres tenen a veure amb animals deslligats pel carrer, també hi ha baralles entre gossos, o persones que han atacat animals», ha enumerat Ferré.