Una persona circulant amb un patinet elèctric.

Calafell ensenya les normes per circular amb patinet elèctric als alumnes de primària

La formació forma part del projecte 'Sobre rodes'

L'Ajuntament de Calafell ha iniciat un seguit de sessions d'educació viària a les escoles de primària del municipi, que són impartides per la policia local sota el nom de 'Sobre rodes'. Les sessions se centren principalment en l'ús dels patinets elèctrics i quines són les normes de circulació que cal complir.  

Tot i que els patinets elèctrics no es poden usar fins als setze anys, des del consistori creuen que és important que els escolars aprenguin ja abans «bons hàbits de conducta pel que fa a la circulació» amb aquests elements de mobilitat personal.

Nova normativa en vigor des del 2 de gener

La formació ja té en compte els canvis a la normativa que van entrar en vigor el passat 2 de gener. La normativa fixa que la velocitat màxima és de 25 km/hora, que cal obtenir un certificat obligatori similar al que es necessita per conduir ciclomotors, o que està prohibit circular per voreres, vies interurbanes i travessies. Tampoc pot anar més d'una persona per patinet.

El tractament administratiu dels patinets elèctrics és el mateix que els ciclomotors, raó per la qual s'ha de tenir una assegurança obligatòria i una llicència per conduir-lo. Les sancions per incomplir la normativa poden arribar a ser d'entre 500 i 1.000 euros.