Brosses llançades a fora dels contenidors a Calafell.

Calafell enxampa incívics a través de les bosses de brossa llançades al carrer

Les sancions són de 750 euros

L'Ajuntament de Calafell ha recuperat la iniciativa d'obrir les bosses de brossa llançades al carrer per identificar els infractors. Aquesta mesura ja s'ha fet altres vegades, amb l'objectiu de sancionar els que deixen la brossa al carrer o fora d'hores. 

Es tracta d'un problema habitual, però que durant els mesos d'estiu es veu agreujat per la presència més gran de gent al municipi. El consistori assegura que ja ha enxampat diversos infractors, entre els quals també hi ha establiments comercials. Les multes, tot i ser infraccions lleus, són de 750 euros.

Incivisme en augment

L'Ajuntament ha constatat que, un estiu més, el grau d'incivisme amb els residus és molt elevat. Per això ha recuperat aquesta via, amb l'objectiu també que la resta de veïns no hagin de patir les conseqüències dels incívics.

El municipi compta igualment amb un servei de recollida gratuïta de mobles vells, que s'ha de concertar a través del telèfon 900 460 367. Cada zona del municipi té assignat un dia de recollida. Calafell ha municipalitzat aquest any el servei de recollida de residus, després de vint anys en què la concessió era del Consell Comarcal.