La nova deixalleria mòbil de Calafell.

Calafell estrena una deixalleria mòbil que recorrerà els diferents nuclis del municipi

També s'hi podran deixar mobles vells alguns dies al mes

Calafell ja disposa d'una deixalleria mòbil que ha de permetre als veïns separar diferents residus que ara no tenen un contenidor específic. L'Ajuntament ha anunciat que ja ha rebut aquesta nova instal·lació, que es preveu que entri en servei d'aquí a pocs dies. Quan estigui en marxa, s'informarà degudament els veïns.

La deixalleria mòbil recorrerà els diferents nuclis de forma itinerant, amb un calendari que s'anunciarà aviat. Permetrà reciclar residus que no tenen un contenidor, com ara piles, petits electrodomèstics, joguines, olis o aerosols. Són elements que s'han de portar a la deixalleria comarcal o local, i que ara es podran llençar a prop de casa.

Des del consistori han afegit que una de les novetats que s'introduirà és que es podran deixar mobles vells alguns dies al mes. Municipis com el Vendrell ja compten amb aquest servei de deixalleria mòbil, que cada dia està en un punt diferent de la ciutat.

Canal per atendre reclamacions i suggeriments

Per altra banda, l'Ajuntament de Calafell ha estrenat un nou canal per atendre les reclamacions i els suggeriments de la ciutadania. Es tracta del servei AjuntamentRespon, una iniciativa que gestiona la comissió de reclamacions a través d'una pàgina de Facebook. 

La presidenta de la comissió, Noèlia Sánchez, ha apuntat que amb el servei volen resoldre «problemes d'entitat que afectin molts veïns». En aquest sentit, és un canal que serveix per atendre situacions que van més enllà dels problemes puntuals que es tracten a la Línia Verda o al SAC.

Segons Sánchez, amb aquest canal també es canalitzaran les queixes que arriben a través de les xarxes socials. «Sovint són problemes que les xarxes poden recollir, però que no poden resoldre per elles mateixes», apunta la regidora. La presidenta de la comissió ha agraït per avançat «totes les aportacions que faci la ciutadania de calafell per millorar el nostre municipi».