Pla mitjà d'un home fent-se una prova amb test d'antígens

Calafell experimenta un repunt de contagis de coronavirus, focalitzat en part a les escoles

L'ABS del municipi és la segona de Catalunya que ha detectat més contagis durant l'última setmana

La incidència del coronavirus a Catalunya fa moltes setmanes que va a la baixa i amb una tendència bona. Tot i això, el virus segueix circulant i la quantitat de ciutadans vacunats encara no és suficient per evitar que hi hagi repunts puntuals. Això és el que ha passat a Calafell els últims dies.

Les dades d'aquest 17 de juny indiquen que l'Àrea de Salut Bàsica (ABS) de Calafell ha detectat 36 positius els últims set dies. És la segona ABS de Catalunya amb més casos detectats l'última setmana, només per darrere de Salt. El risc de rebrot ha pujat fins als 267 punts a Calafell, amb una RT que fa setmanes que està per sobre d'1.

Brots a centres educatius

Des del Departament de Salut no atribueixen la crescuda de Calafell a cap gran brot, però sí que indiquen que hi ha hagut alguns brots a les escoles. D'aquests 36 casos, catorze s'han detectat a l'àmbit escolar. Set s'han produït a l'Institut La Talaia, sis a l'escola Mossèn Jacint Verdaguer i un a l'institut Camí de Mar.

Les ABS amb més contagis a Catalunya durant els últims set dies.
Calafell és la segona ABS amb més contagis els últims set dies. | Departament de Salut

Amb la gent de més edat cada cop més vacunada, ara la incidència del virus es concentra en els més joves. Per això des de Salut demanen no abaixar la guàrdia encara i mantenir les mesures estipulades.

La resta de la comarca no mostra una incidència tan gran del coronavirus. L'ABS del Vendrell ha detectat quinze casos els últims set dies i la del Baix Penedès Interior només un. A Cunit s'han detectat sis casos en una setmana.