El nou espai per a gossos que ha habilitat Calafell.

Calafell habilita un nou espai per a gossos com a alternativa al Parc del Vilarenc

L'Ajuntament assegura que, amb la nova pista d'atletisme, els dos usos «no són compatibles»

L'Ajuntament de Calafell ha obert un nou espai per a gossos a la carretera del Sanatori, a la zona on hi ha les cisternes romanes. Segons el consistori, aquest és un espai «ampli, amb arbrat, ombra i aigua». Ja se'n pot fer ús, després que s'hagi retirat el senyal de prohibició d'animals.

Aquest espai és l'alternativa que ha trobat l'Ajuntament al Parc del Vilarenc, que s'havia convertit en un punt de trobada de propietaris de gossos. Des del govern local apunten que amb la nova pista d'atletisme popular que s'ha instal·lat al parc, «els dos usos no són compatibles». La pista és una proposta nascuda de la participació ciutadana.

Un altre espai en perspectiva

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha avançat que aviat es podria crear un altre espai per a gossos als terrenys de l'antiga línia d'alta tensió. Seria similar a l'espai caní que es va obrir fa uns mesos al carrer de Loira, a Segur. Aquest té 3.000 metres quadrats i està tancat, amb la qual cosa els gossos poden estar deslligats.

Des de l'Ajuntament afirmen que des que existeix aquest espai «s'ha reduït el nombre de propietaris que volen dur els gossos a la platja». El consistori recorda que durant la temporada de bany els gossos no poden accedir a la platja.