El Passeig Marítim de Calafell, desert aquest divendres al matí.

Calafell decideix mantenir la prohibició de banyar-se a les platges durant la fase 2

L'ajuntament demana que la Generalitat aprovi el pla d'usos per aquest estiu

Els municipis costaners que aquest dilluns entren a la fase 2 de la desescalada per la Covid-19 —com els del litoral tarragoní— ja poden obrir les seves platges per a l'ús recreatiu i el bany. No obstant això, alguns han decidit esperar-se per poder garantir unes mesures de seguretat adequades. És el cas de l'Ajuntament de Calafell, que ha confirmat que, encara que el govern central ho autoritzi, el bany recreatiu seguirà prohibit durant dues setmanes més.

 

Dues setmanes més sense bany

En un primer moment, el pla de desescalada del govern central fixava l'entrada a la fase 3 com el moment en què ja es podria autoritzar l'ús recreatiu de les platges. Això suposava que aquesta reobertura fos el 8 de juny. L'Ajuntament de Calafell va elaborar un pla per anar preparant les platges, amb l'objectiu d'obrir-les totalment el 8 de juny. Però el Ministeri de Sanitat va canviar de parer la setmana passada, i va anunciar que el bany ja es podia permetre a la fase 2.

Davant aquesta situació, des del consistori calafellenc han preferit mantenir la seva previsió, i no permetre el bany i l'ús recreatiu fins d'aquí a dues setmanes. Així, fins al 8 de juny, els veïns de Calafell poden passejar per la platja i els nens fins i tot hi poden dur joguines, però segueix prohibit el bany, tret dels que ho facin en el marc d'una activitat esportiva. Les dutxes, els rentapeus i els lavabos seguiran fora d'ús. L'Ajuntament del Vendrell, en canvi, sí que permet ja el bany a Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs.

Pla d'usos de les platges per a l'estiu

Paral·lelament, Calafell i els altres municipis del litoral tarragoní han reclamat que la Generalitat aprovi amb urgència el pla d'usos de les platges per a l'estiu, que es troba aturat per l'estat d'alarma, o que prorrogui el del 2019. Aquest pla és essencial per saber els requeriments de seguretat i distanciament que s'hauran d'aplicar pel coronavirus. Aron Marcos, tinent d'alcalde d'Ecologia Urbana de Calafell, apunta que «la temporada de platges ha d'ajudar a remuntar la situació econòmica, però volem fer-ho amb totals garanties». Per això han instat a la Generalitat a actuar amb celeritat.