Calafell comença les obres del pavelló Joan Ortoll i el teatre Joan Colet

Les obres tenen un cost de 4,3 milions d'euros

Calafell comença aquest dilluns 15 d'octubre les obres de reforma del pavelló Joan Ortoll i el teatre Joan Colet. Aquests primers dies es faran treballs de desmuntatge de la carpa annexa i, a partir del dilluns 22, ja s'iniciarà la demolició de l'interior de l'edifici. Durant la primera setmana es tancarà la zona, es faran sondatges i s'instal·laran les casetes i el material d'obra. El consistori ha reubicat a les diferents entitats que usen el pavelló, perquè puguin mantenir la seva activitat mentre es fan les obres, que duraran tota la temporada esportiva.

El Club Petanca Calafell pot seguir usant, de moment, les actuals pistes fins que se n’habilitin unes de noves. Les pistes definitives, d’acord amb el club, es construiran finalment al parc del Vilarenc, a tocar de les pistes de bàsquet del recinte. Seran nou pistes, ampliables a tretze. Altres entitats, com Units pel Ball, traslladaran la seva activitat a l'antic Mercat, un cop aquest estigui preparat

Una inversió de 4,3 milions d’euros

Les obres de reforma del pavelló i el teatre les fa l’empresa Voracys, que va guanyar la licitació amb una oferta de 4,3 milions d’euros. Dins el contracte hi ha la redacció del projecte final, on s'hi troba el projecte bàsic de l'Ajuntament de Calafell i les peticions fetes per les entitats. Miguel Àngel Perín, regidor de Serveis Urbanístics, admet que les obres haurien d'haver començat per Sant Joan, però que no va ser possible perquè «aquesta ha estat una adjudicació llarga i complicada, tant perquè és una inversió amb un import que exigeix un procediment prolongat, com perquè era el primer cop que en una sola licitació hi anaven junts la redacció del projecte final i les mateixes obres». 

El projecte preveu la renovació integral dels serveis i instal·lacions, una millora de la comoditat per als espectadors i garantir unes bones condicions acústiques, sobretot en el cas del teatre. També se suprimiran les barreres arquitectòniques. En el cas del pavelló, es millorarà la pista interior i l’exterior, l’actual zona d’oficines del Club Patí Calafell i l’àrea de restauració. L’espai que ocupa actualment la biblioteca (que es trasllada al nucli antic) es destinarà a usos vinculats a l’esport. A més, es modernitzarà l’aspecte exterior, es retirarà la coberta de fibrociment, i es faran millores a l'entorn, incloent-hi una nova zona per a la pràctica de l’skating.