Un caixer automàtic.

Calafell ofereix locals municipals als bancs per instal·lar caixers automàtics

L'Ajuntament vol pal·liar el tancament d'oficines bancàries

El tancament d'oficines bancàries està generant problemes en moltes poblacions, especialment en localitats més petites. La reducció del nombre d'oficines fa que cada cop sigui més complicat retirar efectiu o tenir accés a una atenció presencial.

L'Ajuntament de Calafell vol pal·liar en part aquesta mancança i ha anunciat que s'han ofert locals municipals als bancs perquè hi posin caixers automàtics. Són espais situats als nuclis de Calafell Poble i Segur de Calafell, els dos més afectats per la pèrdua de sucursals.

Converses en marxa amb diversos bancs

Per ara, l'oferta s'ha fet a entitats amb presència al municipi, però no es descarta cap banc que pugui estar interessat. Des de l'equip de govern apunten que hi ha algunes converses en marxa, «amb expectatives de reeixir». 

Ramon Ferré, alcalde del municipi, admet que la mesura només permetria resoldre «una part del problema, la de la disponibilitat de metàl·lic». Seguiria havent-hi una mancança en l'atenció presencial, «per no tenir possibilitat o habilitats per usar els canals digitals dels bancs». Però el batlle afegeix que el que està a les seves mans és oferir aquests locals, esperant que «els bancs s'apuntin a la idea».

Protesta contra el tancament de sucursals

L'Ajuntament va aprovar al ple del passat mes de juliol una protesta contra el tancament de sucursals bancàries, per unanimitat de tots els grups municipals. La moció expressava el suport als col·lectius afectats «pel tancament generalitzat d'oficines bancàries i la supressió o reducció de l'atenció personalitzada».

Es feia constar que aquest tancament suposava «l'exclusió d'aquestes persones dels serveis bancaris, com és el cas de bona part de la gent gran». També considerava «indispensable» l'atenció personalitzada «per a les persones que, a causa de la bretxa digital, no tenen accés a la banca digital ni als caixers». El tancament d'oficines bancàries s'ha accelerat els últims anys, després de la crisi del 2008.