Les Cases dels Mestres de Calafell es destinaran a polítiques d'habitatge social.

Calafell destinarà pisos municipals a atendre casos de maltractaments o desnonaments

L'Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació de Tarragona per adequar tres immobles

L'Ajuntament de Calafell ha rebut una subvenció de 30.000 euros de la Diputació de Tarragona per adequar tres pisos de propietat municipal que es destinaran a casos d'emergència habitacional i social. Són tres pisos que formen part del pla d'habitatge social que vol desenvolupar el govern local, i que Tarragona Digital ja va avançar el passat mes d'abril. En total són catorze els pisos que el consistori vol tenir preparats per destinar a lloguer social o per a urgències d'emergència habitacional. 

L'ajut de la Diputació és per a tres pisos de propietat municipal que necessiten una rehabilitació. Són dos dels pisos que formen part de les conegudes com a Cases dels Mestres, al nucli del Poble, i un de les cases barates, al carrer de Cosme Mainé. La subvenció és de 10.000 euros per cada pis, una dotació que suposa una mica menys de la meitat del cost que l'Ajuntament calcula que tindrà la rehabilitació dels tres pisos.

Parc de pisos per a lloguer social i emergència habitacional

Des del consistori expliquen que la previsió és que els habitatges es destinin a aquelles persones que siguin víctimes de maltractaments o hagin patit algun desnonament. Aquests serien pisos on podrien estar-hi de forma temporal fins que es resolgués la seva situació. L'Ajuntament té un quart habitatge de propietat municipal que vol destinar a aquest ús, però les obres que requereix són molt menors —per un valor d'uns 1.000 euros— raó per la qual no ha sol·licitat cap subvenció.

Aquest serà l'embrió d'una borsa d'habitatge públic que el consistori vol tenir al municipi. També s'hi inclouen nou habitatges que estan situats al carrer de Miño, a Segur de Calafell. L'aportació de la Diputació de Tarragona prové del programa de subvencions per a inversions en habitatges municipals que s'han de destinar a polítiques socials. Calafell és un dels municipis que rebrà aquest finançament, junt amb Amposta, Gandesa, Valls i la Bisbal del Penedès.

També et pot interessar: