Cal Bolavà de Calafell.

Calafell posa en relleu el seu ric patrimoni indià amb una nova fira

El municipi conserva diverses cases aixecades per persones que havien fet fortuna a Amèrica

Calafell és un dels municipis que té un ric patrimoni indià, amb cases que van aixecar persones que havien fet fortuna a Amèrica. Cal Perico, Cal Bolavà, la Sínia o l'Hostal en són alguns dels exemples més clars. Van ser els marquesos de Samà i de Comilles els que van impulsar algunes d'aquestes construccions, relacionades amb explotacions agrícoles.

Ara, el consistori vol posar en relleu aquest passat indià de Calafell i ha preparat la primera edició de la Fira d'Indians. Una programació cultural i festiva que tindrà lloc aquest últim cap de setmana de maig al nucli del Poble. La regidora de Cultura, Mònica Trepat, explica que la fira vol «donar una empenta» a l'activitat econòmica d'aquest nucli.

Recreacions de la vida de finals del XIX

Els dies 28 i 29 de maig, els carrers i les places de Calafell Poble acolliran diferents activitats com ara teatre de carrer. Seran recreacions de la vida de finals del segle XIX, que va ser l'època indiana més esplendorosa. També s'han previst degustacions en bars i restaurants, una cantada d'havaneres, exhibicions de dansa o xerrades. 

La fira servirà per inaugurar el diumenge a la tarda la remodelació del carrer de Jesús, amb una estesa de catifes del Corpus. Un acte en el qual prendran part entitats com La Bota, el drac l'Espurna, la Colla Gegantera, la coral Llebeig i la Unió Artística de Calafell. En aquest enllaç podeu consultar el programa complet de la fira.