Un carrer comercial de la platja de Calafell.

Calafell posarà en circulació més bons per comprar al comerç local

Cada ciutadà se'n podrà descarregar sis, cadascun dels quan suposa un descompte de deu euros

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat una nova campanya de bons per comprar al comerç local. Serà la tercera que es posa en marxa al municipi, en una iniciativa que es va impulsar amb la pandèmia. Aquesta campanya tindrà lloc el mes de novembre i l'Ajuntament hi destinarà 250.000 euros.

Cada ciutadà es podrà descarregar sis bons, cadascun dels quals suposa un descompte de deu euros per cada trenta euros de compra. Això vol dir que la repercussió comercial final acabarà triplicant la inversió inicial. Les dues campanyes que s'han fet fins ara han tingut un gran èxit, esgotant el fons inicial.

Campanyes necessàries davant la situació econòmica general

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha remarcat que els bons suposen una gran ajuda pels ciutadans, però també pel comerç i la restauració. En aquest sentit, ha recordat que, just quan es començava a sortir del coronavirus, va arribar «una nova situació de dificultat». La inflació i l'encariment de preus acaba afectant també els establiments i les famílies.

Per això, Ferré creu que campanyes com aquesta segueixen sent molt necessàries. «Han afavorit la continuïtat de molts negocis i el manteniment dels llocs de treball», ha destacat el batlle. En els pròxims dies s'anunciaran les dates exactes durant les quals tindrà lloc la iniciativa.

En ella hi podran participar els establiments locals amb menys de 50 treballadors i amb atenció al públic. Han de tenir l'activitat ubicada al municipi i estar inscrits a la base de dades de llicències d'activitat de l'Ajuntament de Calafell. Els sectors beneficiaris són agències de viatges, calçats, complements, electrònica, òptica, esports, floristeria, joguines, joieria, llar i decoració o llibreria.

També els establiments de mascotes, moda, perfumeria, perruqueria i estètica, restauració, basars, hotels i apartaments turístics i similars. Les campanyes de bons han estat habituals els últims anys a molts municipis de la demarcació, per ajudar el comerç local després de la pandèmia.