La façana de l'Ajuntament de Calafell.

Calafell presenta un pressupost de 47 milions pel 2022 amb les inversions a la baixa

Els ingressos corrents es reduiran per segon any consecutiu

L'Ajuntament de Calafell ha presentat les línies mestres del pressupost del 2022, que serà de 47,7 milions d'euros. Per segon any seguit el consistori elabora uns comptes que van a la baixa, condicionats per un descens dels ingressos corrents i financers. En total, el govern calcula que s'ingressarà un 3,39% menys que el 2021.

Això obliga a una contenció de la despesa, reduint les despeses de capital i les inversions. Si l'anterior pressupost destinava 5,6 milions d'euros a inversions, per al 2022 se'n preveuen quatre milions. Serà el segon curs seguit en què les inversions van a la baixa respecte a l'any anterior, en una situació marcada per la pandèmia. 

Un altre aspecte que ha concretat el govern és el deute que hi haurà a 31 de desembre del 2021, que serà de 30 milions. Això suposa una reducció del 3,45% respecte a l'any anterior i representa un 69% en la ràtio entre el deute viu i els ingressos corrents. Al pressupost també s'inclouran les propostes guanyadores que han sorgit dels pressupostos participatius celebrats aquest any.

Aprovació al ple municipal

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ja va avançar a l'últim ple que els impostos municipals es congelaven per a l'any vinent. Serà el cinquè any seguit que el consistori manté estables les taxes

Els comptes s'hauran d'aprovar al ple municipal, on es detallaran més les seves característiques. El govern local buscarà aprovar-los amb suports amplis, tal com va passar amb els del 2021, on setze dels 21 regidors van votar a favor. Els altres cinc es van abstenir, després dels diferents acords arribats entre els grups municipals.

El 2022 serà l'any de la consolidació dels serveis que l'Ajuntament de Calafell ha municipalitzat, no sense entrebancs. Tant la neteja viària com la recollida de residus han passat a ser gestionats per l'empresa municipal CEMSSA. Des del consistori esperen que la inversió feta en renovar la maquinària d'aquests dos serveis doni els seus fruits aquest 2022.