El govern de Calafell busca aprovar un pressupost de 49 milions d'euros

Les principals negociacions han estat amb el PDeCAT i ERC

El govern de Calafell no tira la tovallola i encara espera poder aprovar el pressupost pel 2018, tot i que ja queden menys de quatre mesos per acabar l'any. Després de diversos mesos de negociacions, el govern format per PSC, UAM i PP presentarà al ple d'aquest dilluns 3 de setembre una proposta que puja a 49 milions d'euros, una mica superior al del 2017, que va ser de 45,7 MEUR.

Segons ha avançat l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, a 'BaixPenedesDiari.cat', les principals negociacions per obtenir els suports necessaris han estat amb el PDeCAT i ERC. El govern de Calafell té nou regidors, als quals s'hi ha de sumar el regidor no adscrit, Jesús Benedicto, deu en total. Per això necessita el suport o l'abstenció d'algun altre grup. Pels dos pressupostos anteriors d'aquest mandat, el govern va obtenir el suport de C's, pel 2016, i d'ERC, pel 2017.

Acords complicats per la situació política catalana

La situació política catalana ha complicat molt arribar a aquests acords pel 2018, raó per la qual l'Ajuntament de Calafell ha funcionat durant més de mig any amb el pressupost prorrogat. ERC ja va dir que no donaria suport al PSC si aquest grup no trencava amb el PP. Però Ramon Ferré creu necessari aprovar un pressupost per aquest any, amb el qual ha mantingut converses amb aquestes dues formacions. Fa dos mesos, Ferré apuntava en una entrevista a aquest mitjà que volia tenir «el màxim consens» per tirar endavant els comptes.

Tot i que el batlle admet que no hi ha «cap acord tancat», espera que el PDeCAT o ERC es puguin abstenir per poder tirar endavant els comptes. A les línies mestres del pressupost que es van presentar el passat octubre, d'acord amb la Llei d'Estabilitat Pressupostària, s'apuntava que els comptes pel 2018 podien pujar a 46,11 milions, amb una inversió de 6,66 milions. Finalment, però, la xifra del pressupost serà superior, arribant als 49 milions. A banda de l'aprovació inicial del pressupost i la plantilla del personal del consistori, també es portarà el de l’organisme autònom municipal Fundació Castell de Calafell i el de la societat municipal CEMSSA.