Calafell aprova un pressupost continuista pel 2019 gràcies al suport d'ERC

El govern local defensa que amb els comptes no quedaran projectes penjats

L'Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment el pressupost per aquest any 2019 en el ple celebrat aquest dilluns 4 de març. Tal com ha passat els últims anys, els comptes han prosperat gràcies al suport del grup municipal d'ERC, que s'ha sumat al dels grups del govern municipal (PSC, UAM i PP). En total han estat onze vots a favor, pels set vots en contra del PDeCAT (amb dues absències), la CUP i Cs. El regidor no adscrit s'ha abstingut.

Comptes continuistes

Des de govern, Adrià Seràs ha explicat que aquest pressupost, que puja a gairebé 49 milions d'euros (51,5 MEUR si es compten els organismes autònoms i CEMSSA), és «de transició entre dos mandats», amb el qual té unes línies marcadament continuistes. Per Seràs, l'aprovació dels comptes permetrà que no quedin penjats projectes com «les inversions escollides pels ciutadans als últims pressupostos participatius» o la finalització de les obres del pavelló Joan Ortoll. Seràs també ha apuntat que el deute del consistori se situa en el 67,8%, «quedant per sota del 90% que ens vam trobar a principi de mandat». 

El grup d'ERC ha justificat de nou el seu suport als comptes per «responsabilitat» i perquè no quedin «penjades» les diferents inversions. «La resta és comèdia», ha etzibat Jacob Balaguer. No ho han vist igual la resta de regidors de l'oposició. El PDeCAT s'ha mostrat crític per com s'ha fet l'augment de les partides destinades al nou conveni laboral dels treballadors del consistori. Montse López ha lamentat que «s'amortitzin tècnics, quan l'Ajuntament en té necessitat», mostrant la seva oposició al fet que «s'externalitzin places estructurals».

Sense consens amb l'oposició

Des de la CUP, Ivan Montejo ha remarcat que el pressupost «gairebé és un calc del de l'any passat» i ha reiterat el seu argument que, amb l'experiència dels altres anys, «el pressupost que presenten i el que acaben executant s'assembla com un ou a una gallina». José Manuel Tejedor, del grup de Cs, ha centrat les seves crítiques a la «poca inversió en el comerç i en els temes socials». Partits com el PDeCAT també han lamentat que no s'hagi buscat cap consens amb els partits de l'oposició.

En aquest sentit, l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que no s’ha obert «cap ronda de converses amb els grups municipals, donada la proximitat amb les eleccions». «S’ha anat per feina i s’ha plantejat una proposta tancada perquè l’exercici 2019 tingui un pressupost aprovat i no s’ocasionin problemes en els contractes i en els compromisos que l’Ajuntament ja té», ha sentenciat el batlle.

També et pot interessar:

Calafell farà un parc d'oci infantil al Mercat Vell.