Aron Marcos i Ramon Ferré, amb les banderes blaves.

Calafell sí que presumeix de banderes blaves a les seves platges

Des del consistori asseguren que és un premi per la qualitat de l'aigua de bany i la gestió ambiental

L'Ajuntament de Calafell ha rebut aquest cap de setmana les banderes blaves atorgades a les tres platges del municipi. Va ser en un acte que va organitzar la Generalitat de Catalunya a Palamós, on hi van ser l'alcalde, Ramon Ferré, i el regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos

El municipi ha renovat aquest 2022 les banderes blaves per a les platges de l'Estany, Segur de Calafell i Calafell Platja, així com al Port. La hissada oficial de les banderes es farà durant la Festa Major de Sant Pere, que comença aquest pròxim cap de setmana. 

Premi a la qualitat de l'aigua i la gestió ambiental

Des de l'Ajuntament de Calafell han celebrat que hagin rebut de nou aquest reconeixement. Asseguren que premia «la qualitat de l'aigua de bany i la seva seguretat, la gestió ambiental, els serveis a la platja i la seva prestació òptima, i la informació i l’educació ambiental».

L'aposta de Calafell per les banderes blaves contrasta amb la decisió del veí Ajuntament del Vendrell, que fa dos anys que no les sol·licita. Des de la regidoria de Platges creuen que la naturalització de les platges va en una direcció diferent de la d'aquests distintius. Però sobta que Calafell, que també és un dels municipis que s'ha decantat per naturalitzar les platges, sí que valori les banderes.

Aquesta diferència de criteri ha estat motiu de polèmica, també dins de l'àmbit de la política. La recollida de signatures impulsada pel regidor Josep Maria Llasat al Vendrell demana, entre altres coses, recuperar les banderes blaves. Cunit és l'altre municipi del Baix Penedès que té platges i que també ha rebut les banderes blaves.