Platja de Calafell

Calafell preveu que el projecte de regeneració natural de les platges comenci aquest 2021

L'actuació serà finançada al 100% pel Servei de Costes de l'Estat

El projecte de regeneració natural de les platges de Calafell hauria de començar aquest mateix 2021. Així ho ha avançat l'Ajuntament de Calafell, que ha confirmat que l'actuació serà finançada al 100% pel Servei de Costes de l'Estat. Es calcula que costarà més de 300.000 euros.

Els diners sortiran dels pressupostos per a la lluita contra el canvi climàtic i l'actuació es farà entre l'Estany i el municipi de Cunit. L'objectiu és aconseguir retenir la sorra per compensar els efectes dels temporals, alhora que s'enriqueix la flora i la fauna. Per això s'afavorirà l'aparició de petites dunes on s'acumuli de forma natural la sorra. 

Bons resultats fins ara

Calafell ja ha impulsat la naturalització de dos trams de la platja, a la zona de ponent del Port de Segur. Segons el consistori, els resultats han estat molt exitosos, amb una crescuda de la platja d'uns quatre metres d'ample. «Els resultats han estat molt ràpids i indiquen que aquest és el camí», ha afirmat el regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos.

Segons el regidor, els sistemes dunars «són una eina molt bona per lluitar contra l'erosió, els efectes dels temporals i del canvi climàtic». Marcos també ha volgut destacar que Calafell és un municipi «pioner» en fer un projecte d'aquestes característiques.