El Carnaval Xurigué de Calafell.

Calafell dona a conèixer el programa del Carnaval Xurigué 2019

Tres rues, dos carnavals infantils i el pregó del Rei Carnestoltes, els actes destacats

L’Ajuntament de Calafell ja ha donat a conèixer la programació del Carnaval Xurigué 2019, que tindrà lloc entre els dies 28 de febrer i 3 de març.  El principal canvi respecte als anys anteriors és el retard en la sortida de la rua de Segur de Calafell del divendres, per tenir una millor coordinació amb la rua del Vendrell. Aquest és un dels acords que es va arribar amb els ajuntaments del Vendrell, Cunit i Cubelles per oferir un Carnaval conjunt del Penedès Marítim.

Així, la rua de Segur començarà a les deu del vespre, per donar temps a arribar a les carrosses i comparses que hagin pres part a la rua del Vendrell, una cosa que l'any passat va ser complicat. A més a més, de les tres rues habituals, la de Segur el divendres, la de la Platja el dissabte a la nit i la del Poble el diumenge a la tarda, el Carnaval Xurigué tindrà dues festes infantils i el pregó del Rei Carnestoltes el dijous 28 de febrer. Aquest és el programa complet:

Dijous 28 de febrer    

17.30 hores, a la plaça de Catalunya, xocolatada infantil.

18.00 hores, a la plaça de Catalunya, espectacle infantil.

19.00 hores, a la plaça de Catalunya, arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i pregó.

Divendres, 1 de març 

22.00 hores, al passeig marítim de Sant Joan de Déu amb el carrer Loira, Inici de la rua del Carnaval de Segur de Calafell.

 Dissabte, 2 de març 

17.30 hores, al pavelló poliesportiu Jaume Vilamajó, Carnaval infantil.

22.00 hores, al passeig marítim de Sant Joan de Déu amb el carrer de Mercè Rodoreda, inici de la Rua del Carnaval de la Platja de Calafell.

 

Diumenge, 3 de març

12.30 hores, al Mercat Vell de Calafell, Carnaval infantil.

17.00 hores, a la rambla Mossèn Jaume Tobella amb el carrer d'Alfons Mañé, inici de la Rua del Carnaval del Poble de Calafell.

Es poden consultar els itineraris de les tres rues en aquest enllaç.