El Passeig Marítim de Calafell.

Calafell promourà un oci nocturn més saludable i menys enfocat al consum d'alcohol

Ajuntament i empresariat tracen un pla d'acció conjunt per reformular l'oferta

Calafell ja té a punt el nou pla per a reformular l'oci nocturn del municipi. Tal com va avançar TarragonaDigital el passat octubre, l'Ajuntament ha estat treballant els últims mesos junt amb el sector per reinventar aquesta oferta. El resultat és un pla d'acció amb 54 mesures concretes que s'aniran aplicant a partir d'ara.

A grans trets, l'objectiu del consistori i del sector és abandonar el model centrat en el consum d'alcohol de les últimes dècades. Un model que, segons l'alcalde, Ramon Ferré, està «obsolet» i és font de nombrosos problemes de civisme, baralles o sorolls. En el seu lloc, es vol avançar cap a una oferta d'oci familiar i saludable, amb un horari centrat en la tarda i el vespre. 

Desplaçar l'horari cap a la tarda i vespre

Per aconseguir-ho es proposen diferents línies d'actuació, com ara desplegar terrasses a peu de carrer i impulsar activitats o espectacles de tarda. L'ampliació d'horaris cap a la franja diürna és un dels punts importants, així com millorar la neteja i l'accessibilitat. Controlar els 'botellots', intensificar la vigilància policial o crear una brigada cívica nocturna són altres dels punts inclosos. 

Les actuacions se centraran al carrer de Monturiol i el Passeig Marítim, que és on sempre s'ha concentrat l'activitat d'oci nocturn. Pels veïns d'aquesta zona, també s'estudiarà la viabilitat d'oferir ajuts per a l'aïllament acústic dels habitatges. Tot i que l'Ajuntament creu que les primeres accions es podrien aplicar aquest estiu, des de l'associació Calafell Nit ho veuen difícil.

Kildo Casals, portaveu de l'entitat, concedeix que és necessari «retocar i arreglar» l'oferta d'oci nocturn a Calafell Platja. Però amb la temporada alta a punt de començar, creu que no serà fins al 2023 que es podrà començar a desenvolupar el pla. Des del sector afegeixen que diversificar l'activitat ha de ser clau per evitar «viure només de les nits de cap de setmana».