Un carrer comercial de la platja de Calafell.

Calafell rebrà mig milió d'euros dels fons Next Generation per impulsar un gran projecte comercial

Ha estat un dels 110 projectes aprovats a tot l'Estat de la categoria de zones d'alta afluència turística

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que s'ha aprovat un dels projectes que havia presentat per obtenir fons europeus provinents dels Next Generation. Aquests són els fons que s'han mobilitzat per impulsar l'economia després de la crisi derivada del coronavirus.

Concretament, el municipi rebrà 550.000 euros per finançar el projecte comercial Vilamar Centre. Es tracta d'una iniciativa per revitalitzar el nucli comercial i turístic de Calafell, un dels més castigats per la pandèmia. La inversió total serà el doble que aquesta xifra, ja que la subvenció cobreix el 50%.

Ha estat la comissió d'avaluació de suport al sector comercial la que ha aprovat aquest projecte, junt amb 109 més de tot l'Estat. El de Calafell es presentava a la categoria de zones d'alta afluència turística i és l'únic de la demarcació de Tarragona que ha estat aprovat.

Quatre grans eixos d'actuació

A grans trets, la iniciativa preveu quatre eixos d'actuació, un dels quals té a veure amb la transició energètica. Es tracta de la instal·lació de plaques fotovoltaiques, el foment del transport públic i la disponibilitat de places de pàrquing per descongestionar el trànsit. El segon eix és el de la transformació digital, posant punts wifi i desenvolupant l'app 'Calafell a casa' per comprar en línia.

En l'eix de la inclusió social i la cohesió territorial es preveu crear la marca 'Vilamar Centre' per agrupar els diferents establiments comercials. Finalment, en economia circular es fomentarà la gestió sostenible i el reciclatge de residus porta a porta.

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha remarcat que la zona Vilamar Centre necessitarà «actuacions a molts nivells i un pressupost més ampli». Els fons que es rebran ara cobriran «necessitats de futur que qualsevol eix comercial urbà ha de tenir», segons el batlle.

Els ajuts dels fons Next Generation es vehiculen mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Per als sectors comercials i turístics la gestió depèn pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.