La cursa Històric Trail de Calafell.

Torna la Històric Trail de Calafell, una de les curses de muntanya més singulars del territori

L'esport i la història es combinen en aquest esdeveniment únic

Després que la pandèmia del coronavirus ho frustrés el passat 2020, la cursa Històric Trail de Calafell torna aquest 2021. La tercera edició de la cursa es farà el diumenge 17 d'octubre, i comptarà amb una cursa llarga, una cursa curta i una caminada.

La primera, de disset quilòmetres, tindrà la sortida a les 08.30 hores, mentre que les altres dues, d'onze km, començaran a les nou. La sortida i l'arribada tindran lloc al carrer d'Andalusia, a la Bòbila. Les inscripcions es poden fer fins al 19 de setembre, amb un límit de 500 participants.

Esport i història

La Històric Trail de Calafell és una de les curses de muntanya més peculiars del territori. Els participants combinen l'esport amb la descoberta de fets històrics del municipi, a través de petites reconstruccions històriques. Així, al poblat abandonat de Montpaó podran veure una família de l'època treballant a casa, o a la Cova Foradada trobaran neandertals fent el dinar.

També és una cursa que vol minimitzar l'impacte a la natura, amb la qual cosa no es reparteixen gots o plats de plàstic d'un sol ús. Els corredors porten els seus envasos per veure aigua, i tots els productes són de km zero.