El Mercat Medieval de Calafell.

Calafell recupera el Mercat Medieval pel nucli antic tres anys després

La 23a edició de l'esdeveniment se celebrarà entre el 31 d’agost i el 4 de setembre

Calafell recuperarà aquest 2022 el Mercat Medieval, un esdeveniment que no se celebrava des del 2019 per la pandèmia. La 23a edició començarà el 31 d'agost i s'allargarà fins al 4 de setembre, desenvolupant-se pel nucli antic i el Castell de la Santa Creu.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Calafell, Mònica Trepat, ha mostrat la seva satisfacció per la tornada del Mercat Medieval. «És una activitat amb molta trajectòria, que sempre ha aplegat milers de visitants i que aporta una gran dinamització econòmica del nucli antic», ha remarcat.

El Mercat Medieval comptarà amb tallers infantils de temàtica medieval i contacontes, que es faran el dimecres 31 d'agost. Les parades obriran el divendres 2 de setembre, a partir de les 17.00 hores, i es podran trobar espectacles itinerants i demostracions d'oficis antics. També hi haurà un campament medieval que estarà ubicat a la Bòbila.

Espectacles nocturns el divendres i el dissabte

Entre els actes més destacats hi haurà el sopar medieval del mateix divendres a la plaça Catalunya. Estarà amenitzat amb l'espectacle 'La Màgia Mistika' del Mag Esparragow i Òscar Sanjuan. La nit del dissabte, el Castell acollirà l'espectacle 'Un viatge al passat' del grup La Torna.

Es tracta d'un diàleg entre el passat i el pressent amb melodies tradicionals i composicions pròpies modernes. Per aquest espectacle serà necessari adquirir entrada, a un preu de set euros. Durant el cap de setmana, el mercat estarà obert de les onze del matí a les deu de la nit.

L'última edició del Mercat Medieval que s'havia pogut celebrar havia estat la del 2019. Aquesta va ser la primera en la qual es va prohibir la presència d'animals, tant a les activitats com a les exhibicions. L'any anterior, entitats com l'Associació per la Defensa i Protecció dels Animals de Calafell (ADIPAC) havien mostrat el seu enuig per la presència d'animals.