Una de les zones dunars que hi ha a la platja de Calafell.

Calafell reitera el seu compromís amb «un turisme responsable i sostenible»

El municipi s'incorpora a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat la seva incorporació a la Xarxa de Destinacions Turístics Intel·ligents. Aquesta és una iniciativa de l'executiu central per fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixement en la gestió del litoral. L'objectiu de la xarxa és que els municipis turístics trobin suport per avançar cap a «un model de gestió intel·ligent i un desenvolupament més sostenible».

L'adhesió de Calafell a la xarxa s'ha aprovat recentment junt amb la de 44 municipis més de tot l'Estat. En total ja són 528 els membres que té, comptant institucions públiques i empreses. Lluïsa Lastra, regidora de Promoció de la Ciutat, creu que aquest pas suposarà «una excel·lent oportunitat» pel municipi.

Un seguit de mesures i un codi ètic

Segons Lastra, l'adhesió implica «el compromís d’implantar, a curt o mitjà termini, un seguit de mesures derivades d'un informe diagnòstic i d’un pla d'acció». En total són més de 90 requisits, i prop de 260 indicadors, els que s'han de complir. També es compta amb un codi ètic que entrarà en vigor el 10 de juny.

En aquest codi destaquen les apostes per accions que promoguin un turisme responsable i sostenible. Actuar amb transparència i amb el diàleg com a instrument de cooperació. També aplicar l'excel·lència en la gestió dels recursos materials i humans.

Per últim, l'aposta per una «activitat turística inclusiva, que tingui en compte la diversitat». El codi ètic s'ha elaborat agafant com a referència els estàndards internacionals ja existents. Un d'ells és el codi ètic mundial de l'Organització Mundial del Turisme.