Reis Mags

Calafell substitueix les cavalcades de Reis per campaments reials

Hi haurà diferents torns segons l'edat

L'Ajuntament de Calafell ha donat a conèixer quina serà l'alternativa a les cavalcades de Reis d'aquestes festes de Nadal marcades per la pandèmia del coronavirus. En lloc de les cavalcades s'habilitaran dos campaments reials on els més petits del municipi podran entregar la carta mantenint totes les mesures de seguretat necessàries.

Els campaments s'instal·laran al Parc de la Sínia i al Port de Segur de Calafell, comptaran amb una decoració adient i s'organitzaran amb diferents torns segons l'edat dels infants. Així, de les cinc a les sis de la tarda podran entregar la carta els nens de zero a tres anys, de les sis a les set de la tarda ho podran fer els de quatre a cinc anys, i de set a vuit del vespre, els més grans de sis anys. En cas de germans, l'horari que cal seguir és el del més petit.

Evitar aglomeracions

L'objectiu d'aquest format és prevenir les aglomeracions i poder fer entrega de la carta a Ses Majestats i els seus patges mantenint les distàncies. La regidora de Cultura de Calafell, Mònica Trepat, ha defensat que els infants puguin mantenir la il·lusió de la nit de Reis, «més encara quan aquest any els hem demanat molt, en particular estar-se setmanes i setmanes tancats a casa durant el confinament de la primavera».

Els diferents consistoris han anat adaptant els actes dels Reis Mags d'Orient d'aquestes festes de Nadal, un cop es va fer evident que no es podrien dur a terme les cavalcades. Al Vendrell s'ha optat per fer un espectacle el dia 5 de gener al Camp d'Esports, exclusiu per als empadronats al municipi i amb dos torns.