Els diables, a la Festa Major de Calafell.

Calafell suspèn les festes majors i tota l'activitat cultural de l'estiu

El pressupost d'aquests esdeveniments es destinarà a ajuts socials i econòmics

Calafell ha estat el primer municipi del Baix Penedès que ha anunciat la cancel·lació de les festes majors d'aquest estiu, juntament amb tota l'activitat cultural que estava prevista, indistintament que s'hagués de fer sota cobert o a l'aire lliure. El consistori té un informe de Protecció Civil on es detallen les dificultats que hi hauria per fer aquesta mena d'activitats públiques.

A més de les festes majors d'estiu, també es cancel·len la Trobada d'Havaneres i el Mercat Medieval, entre altres actes, ja que la suspensió es manté fins a principis de setembre, com a mínim. Ramon Ferré, alcalde del municipi, ha explicat que, «és una decisió que no agrada a ningú, però no podem córrer riscs, i hem d’entendre que la normalitat a la qual anirem tornant no serà la que coneixíem».

El pressupost es destinarà a ajuts

Des del govern local han especificat que el pressupost que hi havia per les festes majors i els esdeveniments culturals es destinarà a un fons d'ajuts que tindrà Â«una quantitat molt superior a la provinent de la cancel·lació», segons Ferré. L'Ajuntament està treballant en aquests ajuts i ha afegit que s'espera poder concretrar-los com més aviat millor, buscant el consens dels grups municipals.